VREI SA INCEPI UN BUSINESS? 10 SFATURI UTILE DESPRE CUM SA INCEPETI O AFACERE!

business, business man, newspaper

În fiecare zi vorbesc cu atât de multe persoane care visează să-și înceapă propria afacere. Ei spun că s-au săturat să muncească pentru ca visul altcuiva să devină realitate și vor cu adevărat să preia controlul asupra vieții și viitorului lor. Începerea unei noi afaceri este un efort mare și copleșitor. Cu toate acestea, dacă aveți o viziune pe termen lung și împărțiți procesul într-o serie de sarcini mici, începerea unei noi afaceri poate fi sigura și gestionabilă.

Dacă ai luat decizia de a merge mai departe, de unde se începe? Există câteva etape cheie pe care le sugerez noilor antreprenori să înceapă din timp pentru a-și începe activitatea și a construi o fundație puternică.

  • Definiți produsul sau serviciul
  • Alăturați-vă unei asociații comerciale
  • Alegeți numele companiei dvs.
  • Creați-vă entitatea juridică de afaceri
  • Deschideți un cont bancar de afaceri
  • Obțineți consultanță juridică
  • Creați-vă logo-ul
  • Pregătiți-va produsul sau serviciul gata de comercializare
  • Creați-vă site-ul web
  • Faceți-vă reclamă

Tipul de persoană care decide să intre în antreprenoriat este de obicei foarte creativă și de multe ori are multe idei pentru o afacere nouă. Cu multe opțiuni grozave din care să alegeți, nu este întotdeauna clar pentru noul antreprenor cu care ar trebui să înceapă.

1. Selectați o idee de business care vă pasionează, care se leagă de punctele tale forte și dacă este viabilă din punct de vedere economic. Dacă există mai mult de o idee acolo, reduceți-le utilizând alți factori cheie pentru succes, cum ar fi dacă aveți experiență anterioară sau dacă aveți o rețea puternică în industria aleasă. Atunci puteți începe.

Mulți oameni caută acel „glonț de argint” pentru ideea lor de afaceri. Acea idee perfectă care ar aduce un succes și o bogăție de neimaginat. Adevărul este că găsirea ideii perfecte absolute nu se va întâmpla niciodată și s-ar putea să te gândești să-ți construiești afacerea timp de 20 de ani fără nicio acțiune.

Crearea unei afaceri care să reflecte adevăratele pasiuni trebuie să fie, de asemenea, viabilă din punct de vedere economic, ar trebui să utilizați un proces extins de cercetare pentru a determina o piață potențială, pentru a compara concurența sau pentru a testa utilitatea și poziționarea produsului sau serviciului dvs.

2. Alăturați-vă unei asociații comerciale:

Aproape fiecare industrie de pe planetă are o asociație comercială, care te poate ajuta să întâlnești oameni care sunt deja acolo unde vrei să fii cu afacerea ta. Puteți găsi sprijin și contacte excelente în aceste asociații, precum avocați, consultanți și proprietari de afaceri.

Când mi-am început activitatea, primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă interesez despre  Asociațiile de business. Dacă efectuați o căutare, sunt sigur că veți găsi o asociere excelentă din industrie care vă poate ajuta să vă ridicați afacerea.

3. Alegeți numele companiei dvs.:

Acum aveți o idee pentru produsul sau serviciul pe care doriți să îl comercializați în lume, dar cum vă veți numi? Când mă gândeam la un nume pentru noua mea companie, voiam să fie extraordinar. Am încheiat alegerea după un timp îndelungat de cugetare.

Găsiți un nume care încorporează puternic marca dvs. și ceea ce încercați să vindeți. Poate doriți să aveți o sesiune de brainstorming cu prietenii, familia sau colegii

După ce ai venit cu numele companiei care îți place, este o idee bună să lucrezi cu un avocat de marcă pentru a vedea dacă altcineva îl are marcă comercială și îl folosește în comerț. Poate fi înțelept să înregistrați numele pentru a evita posibilele complicații pe drum. Asigurați-vă conturile de social media aferente (Instagram, Twitter, Facebook, LinkedIn, etc.). Cumpărați numele domeniului site-ului web. Dacă numele .com ales de dvs. este deja luat, gândiți-vă cu atenție înainte de a cheltui mii de dolari. Alte versiuni URL, cum ar fi .biz, .ro pot fi la fel de eficiente.

4. Creați-vă entitatea juridică de afaceri:

În acest moment al călătoriei dvs. antreprenoriale, este o idee inteligentă să lucrați cu un contabil și un avocat pentru a vă crea entitatea juridică de afaceri. Deocamdată v-ați dat seama că efectuați anumite cheltuieli pentru a începe această afacere și este mai bine să le alocați entității dvs. de afaceri, astfel încât să puteți beneficia de economiile fiscale. Este puțin probabil să generați venituri în primul an, dar prin crearea entității de afaceri cheltuielile dvs. pot fi urmărite în mod corespunzător. Profesionistul fiscal și avocatul dvs. vă pot ajuta, de asemenea, să vă asigurați că aveți un tip de activitate corect care se potrivește riscului dvs. de răspundere și obiectivelor companiei pe termen lung.

Poate fi înțelept să nu denumiți numele entității juridice de afaceri la fel ca numele produsului sau serviciului. Nu puteți prezice viitorul și puteți ajunge să schimbați numele produsului dvs. de mai multe ori – cu siguranță nu doriți să continuați să schimbați numele entității dvs. în acest proces. Sugestia mea este să menținem persoana juridică cât mai largă. De exemplu, Jane Smith Enterprises ar putea fi numele dvs. de persoană juridică, iar afacerea dvs. ar putea opera în domeniul public ca produs / serviciu / denumire înregistrată prin marca dvs.

5. Deschideți un cont bancar de afaceri

De îndată ce instituția dvs. juridică de afaceri este înființată, deschideți un cont bancar de afaceri. Acest lucru vă va face mult mai ușor să urmăriți cheltuielile și veniturile, păstrându-vă conturile ordonate. Puteți utiliza un credit de afaceri pentru a efectua toate plățile legate de companie.

6. Obțineți consultanță juridică

Deși am menționat că este înțelept să obțineți asistența unui avocat cu înființarea entității dvs. juridice de afaceri, este, de asemenea, o idee bună să primiți consultanță juridică cu privire la răspunderea dvs. generală. Acest ghid oferă o varietate de idei în legătură cu ce trebuie să analizați și observați în cadrul afacerii dvs. și al pieței sale înainte de a continua. Ajutorul expert poate fi deosebit de important. Găsiți un avocat cu experiență vastă în industria afacerii dvs. El sau ea este mai probabil să înțeleagă aspectele și riscurile implicate de industria dvs. particulară și, prin urmare, va fi mai bine pregătit pentru a vă ajuta.

7. Creați-vă logo-ul

Un pas distractiv și important în procesul de pornire este să lucrați cu un designer pentru a vă crea logo-ul și identitatea de marcă. După cum sugerează acest ghid, „Logo-ul dvs. este o reprezentare vizuală a tot ceea ce înseamnă compania dvs. Este o oportunitate de a clarifica cu adevărat viziunea dvs. pentru afacerea dvs. și de a-i oferi o formă vizuală. Crearea logo-ului nu numai că îi energizează pe antreprenori, dar îi face să simtă că efortul lor este real. Oferă emoție și impuls pentru a trece la următorul pas în călătorie. Așteptați până când veți vedea noile cărți de vizită pentru prima dată.

8. Pregătește-ți produsul / serviciul gata de comercializare

Acesta este poate cel mai interesant pas și unul pe care îl iubesc antreprenorii: construirea de fapt a primului dvs. produs. Vă sugerăm să începeți compania cu unul sau două produse și / sau servicii. Construiești o companie nouă și trebuie să îți concentrezi atenția și timpul pe obținerea unor succese în continuarea ofertei de produse noi. Văd că atât de mulți antreprenori simt că trebuie să-și înceapă compania cu o linie completă de produse pentru a se potrivi cu companii bine înființate. Ei ajung să se răspândească prea subțiri, să fie copleșiți și să eșueze.

Începeți cu un număr mic de produse și / sau servicii, faceți-le mai bune decât orice pe piață și livrați fără cusur. Feedback-ul puternic al clienților va ajuta la promovarea companiei dvs.

9. Creați-vă site-ul web

Un pas important este prezentarea produselor/serviciilor dvs. De obicei, folosirea unui Landing Page / Site de prezentare, este cel mai eficient mod prin care vă puteți prezenta serviciile. Practic, este o ușă deschisă pentru noii clienți.

10. Faceți-vă Reclamă

“Dacă aș avea 20$, de 2$ aș cumpăra un creion, și de 18$ aș face reclamă.” H. Ford

Sper că acest articol să vă ajute în călătoria dvs. antreprenorială. Deși este imposibil pentru mine să acopăr fiecare pas în începerea unei afaceri noi prin acest articol, sper că vă oferă o bună înțelegere a sarcinilor cheie care sunt esențiale pentru a pune bazele solide pentru afacerea dvs.

Aștept cu nerăbdare să citesc într-o zi despre succesul tău!

Translate »
Scroll to Top
IXR