5 Cărți despre Business pe care TREBUIE să le citești!
Cultura companiei dvs. este inima și sufletul organizației dvs. și poate însemna diferența dintre succesul orbitor și eșecul dramatic.
Daca vrei să crești din punct de vedere profesional, este de recomandat să citești cel puțin o carte pe săptămână. Acesta este un angajament pe timp îndelungat, dar merită. Am compilat o listă cu unele dintre cele mai citite cărți business care te ajută să crești.
Dacă aveți nevoie de câteva idei noi pentru a vă angaja echipa, pentru a îmbunătăți comunicarea și a obține rezultate mai bune în general, cărțile din această listă vă vor inspira și vă vor motiva să faceți schimbări în stilul de conducere și structura organizațională.
1.” Elevate” de Robert Glazer
În acest bestseller, autorul Robert Glazer oferă o citire inspirată despre cum poți să scoți tot ce ai mai bun în tine, precum și din cei din jurul tău. Bazându-se pe puterea unui focus pozitiv și pe leadership, precum și pe modul său de gândire ca un vizionar în lumea afacerilor, el include lecții din viața reală de la numeroase persoane.
Scopul principal al cărții este acela de a ajuta doar elevarea cititorilor pentru atingerea simțului individual. În schimb, Glazer merge mult mai adânc decât atât.
El examinează modul în care spiritualitatea, inteligența emoțională și capacitatea intelectuală oferă căi de a deveni o persoană mai bună și de a ignora cele mai bune din cei din jurul tău. Drept urmare, el oferă rețeta de fericire, bucurie și satisfacție în muncă și viață.
2.”Mean People Suck: How Empathy Leads to Bigger Profits and a Better Life” de Michael Brenner
În „Mean People Suck”, autorul Michael Brenner contestă ideea că liderii trebuie să fie „răi” pentru a fi autoritari sau manageri eficienți. În schimb, el introduce ideea de a folosi empatia pentru a vă conecta și comunica mai bine cu angajații.
Atunci când angrenarea angajaților este scăzută la locul de muncă, managementul slab și lipsa de conducere sunt de multe ori de vină. Negativitatea în cultura companiei, relațiile slabe cu colegii de muncă și un șef care este răutăcios duce la angajați nefericiți, performanțe mai slabe și profituri mai mici.
Brenner își folosește propriile experiențe și provocări din cariera sa ca executiv de vânzări și marketing corporativ, alături de cercetări dovedite pentru a crea un ghid pentru dezvoltarea empatiei la locul de muncă. Toate se reunesc pentru a angaja mai bine angajații și a se bucura de o carieră mai semnificativă.
3. “You Don’t Have to be Ruthless to Win: The Art of Badass Selfless Service” de Jonathan Keyser
Jonathan Keyser dorește să demonstreze că nu trebuie să fie totul despre tine în afaceri, dar în schimb poți excela, adoptând o abordare dezinteresată pentru a deservi clienții. Dacă vă îndoiți de afirmația lui, atunci va trebui să citiți această carte.
Keyser împărtășește modul în care a avut un job pe care îl ura în brokerajul imobiliar comercial și cum l-a transformat în cea mai proastă versiune a lui. De acolo, el explică cum a decis să se reinventeze ca lider de sine.
Keyser vă parcurge prin procesul de transformare în mentalitate, perspectivă și acțiune pentru a explica cum puteți deveni lider al unei companii care este concentrat pe ceilalți. Dincolo de afaceri, el explică cum poți să fii dezinteresat în toate aspectele vieții tale, fără să-ți pierzi propria identitate.
4. “Leaders Eat Last: Why Some Teams Pull Together and Others Don’t” de Simon Sinek
În această carte Sinek explorează ce face un lider excelent și de ce conducerea puternică este cheia unei echipe fericite și a unei afaceri de succes.
Titlul cărții provine dintr-o conversație pe care Sinek a purtat-o cu un general al Corpului Marinei, când a observat că cei mai în vârstă își ocupau scaunele să mănânce doar atunci când cei mai tineri marini fuseseră serviți deja. Această regulă s-a extins cu mult dincolo de sala de mese – pe câmpul de luptă, liderii sunt așteptați și pregătiți să-și sacrifice propriile comodități pentru binele echipei lor.
Cartea continuă cu exemple din afara armatei, către companii din mai multe industrii diferite. Cele mai de succes locuri de muncă sunt construite pe relații mari și încredere între lideri și echipele lor.
Dacă sunteți în căutarea modului de a vă îmbunătăți abilitățile de leadership dincolo de sfaturile și teoria de conducere, “Leaders Eat Last” se implică în emoții și biologie umană, și de ce este atât de important să creați un „cerc de siguranță” pentru echipa dvs. pentru a le oferi încredere.
5. “Non-Obvious Megatrends: How to See What Others Miss and Predict the Future “de Rohit Bhargava
Fiecare lider de afaceri își dorește că ar putea prezice viitorul. Din păcate, nu puteți, dar puteți vedea o idee prin intermediul acestei carti.
Cea mai recentă tranșă din seria Tendințe non-evidente, cartea lui Bhargava explorează subiecte care variază de la identitatea de gen până la reacția tehnologică. Pentru fiecare tendință,
Cum observă Bhargava tendințele de mâine înainte de alții? Bhargava atrage idei din conversațiile cu directorii superiori, studenții și toată lumea dintre ei. După ce a fondat Grupul de Marketing Influențial, își petrece zilele de lucru sfătuind CMO-urilor și orele rămase ca profesor adjunct la Universitatea Georgetown. Cursul „Marketing global în era social media” a lui Bhargava este overbooked în fiecare an, în timp ce clasa lui „Non-Evident Public Speaking and Pitching” informează programul Executive MBA al universității.