Part Time sau Full Time Job? 3 Lucruri Esențiale de Știut și Înțeles atunci când faci o angajare!

În România anului 2020, aceasta este o întrebare legată de angajare, la care multă lume caută răspuns. Vom discuta aici câteva aspecte principale: Lege, Productivitate, Viitorul Companiei, cât mai concis posibil, astfel încât să vă lămurim cu această noțiune.

Lege

Din 2020, Legea permite Angajatorului, să poată angaja Part Time persoane, FĂRĂ a plăti contribuția integrală aferentă salariului Full Time. Practic, se revine la situația dinainte de 2017, cu unele mici modificări.

Productivitate

Cât este de productiv să angajezi pe cineva Part-Time? Din punct de vedere managerial, ai două opțiuni: Full Time sau Part Time.

Dacă dorești să faci angajări Full Time trebuie să ai în vedere mai multe considerente: Planul de Carieră al angajaților, Creșterea Treptată a Companiei și Dezvoltarea sa, construirea unei echipe de bază, cu experiență, care să îți permită să clădești fundația proiectelor în care te implici.

În schimb, dacă dorești să faci angajări Part Time, va trebui să ai în vedere: Stabilitatea Redusă a Personalului – din motive lesne de înțeles – acesta dorind a se dezvolta, Experiența Redusă de care candidații dispun de cele mai multe ori- de obicei, joburile Part Time sunt fie ocupate de studenți, fie ocupate de o persoană care mai are un loc de muncă și dorește să își rotunjească veniturile.

Viitorul Companiei

Așadar, cum acționezi? Angajezi Part Time sau Full Time?

Dacă dorești să te extinzi, să îți mărești afacerea și să dispui de un personal calificat, cu experiență și care să te ajute pe termen lung, atunci îți recomandăm să angajezi persoane cu experiență, Full Time.

Dacă în schimb, natura jobului nu necesită experiență, ci mai degrabă este o muncă rutinieră, simplă, îți recomandăm să angajezi persoane tinere, Part Time, pe care să le ajuți să se dezvolte, și, la rândul lor, ei te vor ajuta să îți clădești business-ul.

Dacă îți place acest articol, te invităm să citești mai multe aici. De asemenea, poți să îi dai share, pentru a-ți informa și prietenii despre acest articol!

Print Friendly, PDF & Email
Translate »
IXR