Crearea unei culturi de învățare la locul de muncă se referă la promovarea unui mediu care să permită oamenilor să-și crească cunoștințele. Acest lucru este important pentru evoluția individuală, dar este important și pentru dezvoltarea unei companii în ansamblu.
Așadar, dacă doriți să încurajați o cultură de învățare în afacerea dvs., iată câteva locuri bune pentru a începe.
1. Învață-ți echipa să ofere feedback constructiv.
Pentru ca să existe o cultură a învățării, angajații dvs. trebuie să învețe cum să ofere și să primească feedback în mod eficient. Mulți manageri și membri ai echipei oferă doar feedback pozitiv, deoarece le este frică să dea feedback negativ, din frica de a răni sentimentele cuiva, de a primi respingere, de a-și pune sub semnul întrebării propria autoritate. Dar, există un feedback negativ – constructiv. Angajații trebuie să fie conștienți de limitările lor pentru a stârni curiozitatea și dorința lor de a învăța și de a se îmbunătății.
Dar important, feedback-ul negativ ar trebui să fie dat într-un mod constructiv,acesta ar trebui să fie :
- Imediat
- Specific
- Fără prejudecăți
- Precis
- Văzut ca „util”
Cel mai important, feedback-ul constructiv trebuie să includă planuri concrete de îmbunătățire. Când echipa ta poate să ofere și să primească feedback constructiv, va putea învăța continuu unul de la celălalt și să-și îmbunătățească abilitățile.
2. Folosiți coaching de la egal la egal.
Împreună cu învățarea echipei dvs. pentru a da feedback constructiv, puteți utiliza, de asemenea, coaching-ul de la egal la egal pentru a crea o cultură de învățare la locul de muncă. Puteți facilita antrenamentul de la egal la egal, prin simpla asociere a unui membru senior și a unui membru al echipei de juniori pentru a lucra împreună la un anumit proiect.
Cu un sistem de coaching peer-to-peer, angajații dvs. sunt capabili să-și asume responsabilitatea propriilor lor învățări. În plus, „profesorii” claselor sunt capabili să-și împărtășească cunoștințele și pasiunile personale și să își dezvolte abilitățile de leadership în același timp.
3. Oferiți oportunități de învățare autonome online.
În loc să-i forțezi pe membrii echipei tale să participe la un atelier sau lecție, ar trebui să le oferi oportunități de învățare online. Angajații cu un nivel mai ridicat de autonomie în activitatea lor au raportat efecte pozitive asupra stării lor de bine și a nivelului mai mare de satisfacție la locul de muncă.
De exemplu, puteți utiliza un sistem de management al învățării pentru a reuni materiale de învățare pentru echipa dvs. și online. Aceasta poate include documente, videoclipuri, înregistrări de webinarii, prezentări de diapozitive și multe altele. Atunci angajații dvs. pot accesa platforma oricând și de oriunde pentru a începe să învețe în ritmul lor. Cu cât oferiți mai multe materiale în diferite formate, cu atât membrii echipei dvs. vor găsi șanse care să ii intereseze.
4. Învățare prin exemplu.
Poate cel mai important, dacă vrei să creezi o cultură de învățare la locul de muncă, trebuie să pui în practică ceea ce predici. Dacă încercați să insuflați feedback constructiv sau coaching peer-to-peer într-un mediu în care acest comportament nu a fost, poate fi nevoie de eforturi continue din partea conducerii pentru a demonstra felul de comportament pe care sperați că membrii echipei dvs. îl vor reproduce.
De exemplu, la sfârșitul întâlnirilor, membrii echipei sunt capabili să pună orice întrebări pe care le-ar putea avea. Adesea, angajații profită de această ocazie pentru a întreba dacă s-a aflat ceva interesant la o conferință, workshop sau întâlnire. Aceasta este o modalitate excelentă de a împărtăși noile lucruri pe care un lider le învață și, de asemenea, ca membrii echipei să discute sau să se implice în aceste idei. Poate că cel mai important mod în care un lider poate favoriza o cultură a învățării este prin a arăta că încă ascultă și sunt deschiși să învețe de la angajații lor.
Dacă descoperiți că un membru al echipei are un hobby sau cunoștințe despre un subiect de care sunteți interesat, puneți o întrebare despre acesta. Lăsați-i să vă învețe ceva.